N ik je softver za obradu fotografije koji je već dugo prisutan na tržištu. Imao je prilično dobar ugled u krugovima fotografa i ljubitelja fotografije, a sve što je dobro ima i svoju cijenu, pa je tako Nik Collection skup alata za obradu fotografije koštao 499$. Nakon što je Google kupio kompaniju Nik, cijena Nik Collection-a je smanjena na 149$ čime je softver postao pristupačan većem broju korisnika. A prije nekoliko mjeseci je stigla još bolja vijest, Google je odlučio Nik Collection punuditi sasvim besplatno.

Nik Collection sadrži sedam različitih alata: Dfine za uklanjanje šuma (noise) sa fotografija snimljenih pri slabom osvjetljenju ili prilikom korištenja velikih ISO vrijednosti, Viveza koja nudi mogućnost selektivnog podešavanja boja i tonaliteta fotografije bez upotrebe komplikovanih maski i selekcija, HDR Efex Pro koji na brz i jednostavan način donosi puni potencijal HDR fotografije, Analog Efex Pro za izgled i osjećaj analogne fotografije i klasičnih fotoaparata, Color Efex Pro set filtera za korekciju boja, retuširanje i kreativne efekte, Silver Efex Pro umjetnost crno-bijele fotografije i Sharpener Pro sa kojim ćete istaknuti i najsitnije detalje na fotografijama.

Kompatibilnost:

Mac

  • OS X 10.7 do 10.10
  • Adobe Photoshop: CS4 (CS5 za HDR Efex Pro 2) do CC 2015
  • Adobe Lightroom: 3 do 6/CC

Windows

  • Vista, 7, 8
  • Adobe Photoshop: CS4 do CC 2015
  • Adobe Lightroom: 3 do 6/CC

Da bi i vi koristili Nik Collection potrebno je da imate instaliran Adobe Photoshop ili Lightroom. Nakon instalacije Nik će biti dostupan u sklopu Photoshop-a ili Lightroom-a, u zavisnosti koji program koristite.

Za više detalja i download posjetite stranicu:

Download